Bron

Pearle*

Online piraterij van live-evenementen: Commissie stelt aanbeveling voor

31 oktober 2022

Digitale piraterij kan met name schadelijk zijn voor live-evenementen, waaronder sport, muziekconcerten en festivals, tv-shows, enz. Aangezien de waarde in de live-dimensie ligt, is het van cruciaal belang om inbreuk makende uitzendingen te bestrijden.

In haar werkprogramma voor 2023 heeft de Europese Commissie ervoor gekozen om geen wetgevingsinitiatief over live content piraterij op te nemen, maar het onderwerp aan te pakken met een aanbeveling.

Live Content Coalition

De Live Content Coalition, die de organisatoren en distributeurs van live-evenementen in heel Europa vertegenwoordigt, is teleurgesteld over het niet-juridisch bindende karakter van het voorstel en is van mening dat dit niet de noodzakelijke juridische prikkel zal creëren voor online tussenpersonen om onmiddellijk te reageren wanneer illegale live-inhoud wordt gemeld. Zie hier het persbericht.
Pearle* is lid van de Live Content Coalition. De VNPF is lid van Pearle*. Sinds de Covid19-crisis wordt het streamen van optredens onderdeel van de sector. Dat brengt belangrijke investeringen met zich mee.

Oproep tot actie

Een oproep tot actie om een ​​einde te maken aan online piraterij van live-evenementen, ondertekend door 112 organisaties uit de culturele, creatieve en sportsectoren van de EU, en 107 leden van het Europees Parlement, is gedaan richting de nationale ministeries van Cultuur en belanghebbenden in de culturele en de sportsector.