Online sessie (Engelstalig) “How can venues really be safe spaces?” op dinsdag 6 juni

1 juni 2023

Online sessie (Engelstalig) “How can venues really be safe spaces?” op dinsdag 6 juni

Het Europese netwerk Live DMA organiseert een serie online sessies over diversiteit en inclusie, genaamd ‘Inclusion Lab’.

VNPF-leden hebben de mogelijkheid deel te nemen aan de eerstvolgende online sessie “How can venues really be safe spaces? Sexism Free Night presents their standards for safer spaces“ op dinsdag 6 juni van 14:00-16:00 uur.

Direct aanmelden kan hier

Sexism Free Night is een Europees project met initiatiefnemers uit het nachtleven, van maatschappelijke organisaties en een universiteit, met als doel het promoten van een meer veilige en egalitaire uitgaansomgeving. Onder de vele middelen (onderzoek, campagnes, trainingshandleidingen) die ze hebben uitgebracht om het nachtleven en de livemuzieksector op weg te helpen, is er onlangs een standaard ontwikkeld met gendergevoelige criteria voor het voorkomen, signaleren en reageren op seksisme en seksueel geweld in het uitgaansleven. Cristiana Vale Pires presenteert en geeft uitleg aan Sexism Free Night en de ontwikkelde standaarden en geeft antwoord op de volgende vragen: Wat is een veilige ruimte? Hoe kunnen locaties echt veilige ruimtes zijn? Tijdens de sessie is ruimte voor het bespreken van je ervaringen met veilige ruimtes en de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd bij het implementeren van veiligere en meer egalitaire activiteiten.

Over Sexism Free Night: https://sexismfreenight.eu/
Over
Cristiana Vale Pires: https://nightologists.hypotheses.org/members/cristiana-vale-pires