Online tool van DGTL biedt festivalbezoekers inzicht in CO2 uitstoot

18 april 2019

DGTL en ABN AMRO lanceren een online tool waarmee artiesten, leveranciers en binnen- en buitenlandse bezoekers in de aanloop van muziekfestival DGTL Amsterdam 2019 hun CO2-voetafdruk kunnen berekenen. Nadat zij hun vertreklocatie en transportmiddel in deze webtool hebben geregistreerd, rekent de tool precies uit welke CO2-uitstoot hier tegenover staat.

De webtool registreert niet alleen de CO2-emissie van individuele gebruikers, maar óók de real time uitstoot van alle deelnemers aan het festival bij elkaar. Met de introductie van deze CO2-calculator willen ABN AMRO en DGTL bezoekers bewustmaken van hun CO2-uitstoot en de mogelijkheid bieden dit te compenseren.

De lancering van de CO2-calculator is een resultaat van het partnership dat ABN AMRO en DGTL zijn aangegaan om de overgang naar een circulaire economie in een stroomversnelling te brengen. “DGTL Amsterdam heeft de ambitie om in 2020 het eerste volledig circulaire festival ter wereld te zijn. Dat past goed bij de missie van ABN AMRO om organisaties die de stap naar een circulair businessmodel willen maken, te ondersteunen. Als Nederland haar ambitie van een volledig circulaire economie in 2050 wil waarmaken, is het cruciaal dat consumenten en bedrijven in beweging komen en experimenteren met nieuwe circulaire modellen”, zegt Niina Pussinen, Manager Business Innovation and Collaborations Circular Economy van ABN AMRO. “Festivals als DGTL Amsterdam zijn een soort minidorp, waar veel ruimte is om te experimenteren met nieuwe duurzame oplossingen. Vanuit die gedachte fungeert DGTL Amsterdam als inspiratie voor de circulaire en leefbare stad van de toekomst. Daarnaast hebben we binnen ABN AMRO inzichtelijk gemaakt hoeveel CO2 onze werknemers uitstoten. De ervaringen die we gaan opdoen met de webtool gaan we daarom gebruiken om de beste oplossing te vinden om deze uitstoot te reduceren en te compenseren.”

Lees hier het volledige artikel.