Onno Bakker vertrekt bij Cultuurwerf (Bevrijdingsfestival Zeeland en Onderstroom)

12 april 2021

Per 1 augustus stopt Onno Bakker als directeur Cultuurwerf. Bakker vindt het na 10 jaar tijd om het stokje over te dragen.

De komende edities van Bevrijdingsfestival Zeeland en Festival Onderstroom die in verband met coronamaatregelen op aangepaste wijze plaatsvinden, worden nog onder zijn leiding georganiseerd.

Tien jaar lang heeft Onno Bakker met veel enthousiasme op professionele wijze leidinggegeven aan de Cultuurwerf. In die periode heeft hij door de forse bezuinigingen die werden opgelegd het Beeldend Kunstencentrum de Willem 3 moeten sluiten en is poppodium De Piek afgestoten.

Maar er waren ook hoogtepunten, zoals de groei van het Bevrijdingsfestival tot het grootste gratis festival van Zeeland en het jaarlijks organiseren van Festival Onderstroom. Het organiseren van twee festivals van dit formaat is voor Bakker niet meer goed te combineren met zijn werkzaamheden als directeur van het Zeeuws maritiem muZEEum.

In verband met het afscheid van Bakker stelt het bestuur van de Stichting voor Kunst & Cultuur binnenkort de vacature voor een nieuwe directeur open.