Oog voor Impuls lanceert twee nieuwe regelingen

14 november 2023

Oog voor Impuls lanceert twee nieuwe regelingen

Oog voor Impuls lanceert opnieuw Zekere Zaak Pensioen en vouchers voor persoonlijk zzp-pensioenadvies.

Het Ministerie van OCW heeft een budget vrijgemaakt om werkgevers in de culturele en creatieve sector te stimuleren om een pensioenvoorziening voor hun werknemers te regelen. Voor zzp-ers is er ook een regeling: Via Oog voor Impuls kunnen zzp’ers in de culturele en creatieve sector nu tijdelijk een voucher voor pensioenadvies aanvragen.

Zekere Zaak Pensioen: een nieuwe pensioenstimulans voor werkgevers in de culturele en creatieve sector

Pensioenopbouw is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Maar niet alle werkgevers in de culturele en creatieve sector bieden een pensioenregeling. Het Ministerie van OCW heeft daarom nu een budget vrijgemaakt om werkgevers in de culturele en creatieve sector te stimuleren om een pensioenvoorziening voor hun werknemers te regelen.

Overweeg je als werkgever om een pensioenregeling voor je werknemers te treffen? De regeling Zekere Zaak Pensioen stimuleert werkgevers in de sector om de mogelijkheden rondom het aanbieden van een pensioenregeling te onderzoeken, met een Verkenningsbijdrage van maximaal € 3.000, -. De regeling biedt daarna ook een Pensioenstimulans tot wel € 1.000, – per werknemer om een pensioenregeling daadwerkelijk in te voeren.

De regeling geldt momenteel tot en met 30 juni 2024 (of zolang het budget reikt) en staat open voor iedere organisatie in de culturele of creatieve sector. Lees wel eerst goed de spelregels voordat je een aanvraag doet.

De regelingen Zekere Zaak en Zekere Zaak Pensioen maken beide deel uit van het programma Oog voor Impuls. Dit programma stimuleert werkenden en organisaties in de culturele en creatieve sector om meer zekerheid te organiseren rond werk en inkomen.

Via https://zekerezaakpensioen.oogvoorimpuls.nl kunnen aanvragen worden ingediend.

 

Limited edition: vouchers voor persoonlijk zzp-pensioenadvies

Ben jij een zzp’er in de culturele en creatieve sector en wil jij je laten adviseren over je pensioen? Vraag dan nu een voucher aan waarmee 75% van de kosten van een onafhankelijk pensioenadviesgesprek worden vergoed!

Zzp’ers kunnen op verschillende manieren sparen voor later. De keuze is reuze en dus ook lastig. Wanneer moet ik beginnen, welke mogelijkheden zijn er, bij welke partij wil ik me aansluiten en wat is genoeg? Heb jij behoefte aan antwoorden op deze vragen? Via Oog voor Impuls kun je als zzp’er in de culturele en creatieve sector nu tijdelijk een voucher voor pensioenadvies aanvragen.

Een aanvraag indienen gaat gemakkelijk en geeft je toegang tot een voucher waarmee bij een Adfiz-adviseur een gesprek kan worden ingepland over de pensioenmogelijkheden die passen bij jouw situatie. Met de voucher wordt 75% van de kosten van dit pensioenadviesgesprek vergoedt, tot maximaal € 600,-. Na goedkeuring van je aanvraag, ontvang je een bevestiging met spelregels, instructies én tips.

De limited edition vouchers worden aangeboden in samen met De Kunst van Later. Het betreft een verlenging van de pilot die op de Dutch Design Week van start ging. Wees er snel bij, want op = op! Via https://dkvlvoucher.oogvoorimpuls.nl kunnen aanvragen worden ingediend.