Ook Mojo ontslaat flink deel van het personeel

16 juli 2020

Na Ziggo Dome en Afas Live is ook Mojo Concerts gedwongen vanwege de coronacrisis te reorganiseren. De concert- en festivalorganisator schrapt 43 banen.

Dat komt neer op een derde van het personeelsbestand van 130 mensen. Per 1 oktober gaat het bedrijf in afgeslankte versie verder. Mojo verkoopt normaal per jaar 2 miljoen kaartjes en draait een omzet van 250 miljoen euro. Dit jaar verloopt door het verbod op evenementen rampzalig. Hoewel er sinds de zomer iets meer mogelijk is op concertgebied, zijn alle grote festivals en concerten afgelast.

Mojo nam eerder al interne maatregelen om kosten te besparen en maakt ook gebruik van de overheidsregeling (NOW) om de salariskosten op te vangen, maar daarmee redt het bedrijf het niet.”We hadden gehoopt in september weer volledig aan de slag te kunnen, maar dat is niet realistisch’’, zegt John Mulder ,”Het gebrek aan concreet perspectief heeft ons doen besluiten om te reorganiseren.”

Ruben Brouwer verwacht dat het bedrijf in afgeslankte vorm in de toekomst weer festivals en concerten kan gaan organiseren. ”Het is alleen nu een zeer pijnlijk besluit, omdat we een hecht team zijn waar alle collega’s zeer betrokken zijn bij elkaar en met veel passie aan onze evenementen werken. Vorig jaar nog hebben we ons 50-jarig bestaan gevierd en wij dachten weer een mooi jaar tegemoet te gaan. Niets is minder waar.”

Eerder werd al bekend dat er ontslagen vallen bij onder meer Ziggo Dome, Paradiso, Patronaat en 013.