Opleiding Podium- en Evenemententechniek van ROC Friese Poort vestigt zich in Poppodium Iduna

3 juni 2021

Tegenwoordig is er extra reuring bij Poppodium Iduna! Begin februari rolden studenten Podium- en Evenemententechniek hun flightcases en andere apparatuur naar binnen. 

De komende drie jaar krijgen zij hier les. De afgelopen periode is er volop geklust om theorie-, praktijk- en simulatielokalen in te richten en inmiddels is de samenwerking officieel bekrachtigd met een ondertekening door beide partijen. 

Les in de praktijk 
Dick ter Wee is verheugd met de samenwerking. “Lesgeven in Iduna geeft ons de mogelijkheid om een vernieuwend onderwijsconcept uit te rollen. Het is toch geweldig om les te krijgen in een poppodium en levensechte ervaringen op te doen,” aldus de directeur van ROC Friese Poort, vestiging Drachten. Opleidingsmanager Antsje Richt Hoekstra – Reitsma vult hem aan. “Binnen onze opleidingen van de Creatieve Industrie zijn we dit jaar gestart met de OntwerpFBRK. Hier werken verschillende creatieve disciplines samen. Studenten Onderwijsassistent Muziek kunnen bijvoorbeeld ook lessen bij Podium- en Evenemententechniek volgen. Zo krijgen ze een goed beeld van zowel voor als achter de schermen. Dan is het toch prachtig om dit in een praktijksituatie als poppodium Iduna te doen,” schetst Antsje Richt de toekomst.

Muzikale broedplaats
Iduna is blij met de komst van ROC Friese Poort. De praktijklessen van Podium- en Evenemententechniek sluiten helemaal aan bij de ambities van het poppodium. Zakelijk leider Mariska Tuinier zegt daarover “Naast het bieden van de eigen programmering willen we een broedplaats zijn waar nieuwe ideeën op het gebied van popcultuur ontstaan en uitgevoerd worden. Een gastvrije plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en waar nieuwe initiatieven ontstaan.” Om die redenen heeft Iduna de afgelopen jaren vaker samengewerkt met diverse creatieve opleidingen van ROC Friese Poort. Nu de opleiding podium- en evenemententechniek in Iduna is gehuisvest kan het gebouw met bijbehorende faciliteiten op deze wijze volledig worden benut!