Oproep VNPF en Popcoalitie in Volkskrant: investeer in popmuziek

27 juni 2019

Vandaag (donderdag 27 juni) wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de Rijkscultuurbudgetten. De VNPF en de Popcoalitie doen in de Volkskrant een oproep niet alleen over popmuziek te praten, maar er ook daadwerkelijk in te investeren.

Cultureel Nederland is weer even in rep en roer. Vandaag wordt in de Tweede Kamer vastgesteld wie welke bedragen krijgt toebedeeld. Hier ging het gangbare circus aan vooraf. In 2017 al spraken overheden en vertegenwoordigers van culturele organisaties met elkaar over het toekomstige cultuurbeleid van de regering. Dat moest wel, want inmiddels was ook tot beleidsbepalend Den Haag doorgedrongen dat de samenleving, het publiek en zijn voorkeuren snel, zeer snel, veranderen.

De popsector heeft zich aan diverse tafels laten horen, maar werd nauwelijks toegelaten of betrokken bij een werkelijk inclusief beleidsplan. De culturele sector lijkt zorgvuldig afgesloten door behoudsgezinde macht, die popmuziek graag gebruikt om eigen platforms publieksvriendelijker te maken, maar pop niet durft te laten bloeien. 

Lees hier het hele artikel uit de Volkskrant