‘Organisatoren vertrouwen nog te veel op oude processen’

23 december 2020

Volgens advocaten Rachel Hoeneveld en Laurien Mulder van Pot Jonker Advocaten zullen afgelastingen zoals in afgelopen jaar steeds vaker gaan gebeuren, als organisatoren blijven vertrouwen op de oude gang van zaken.

Lees het volledige stuk hier

Vorig jaar hebben diverse festivalorganisatoren hun evenement op het laatste moment moeten afblazen vanwege problemen rondom de vereiste vergunningen. Een van de bekendste voorbeelden is eilân van organisator Mojo. Volgens advocaten Rachel Hoeneveld en Laurien Mulder van Pot Jonker Advocaten zal dit steeds vaker gaan gebeuren, als organisatoren blijven vertrouwen op de oude gang van zaken.

Op dit moment hebben organisatoren andere kopzorgen dan het verkrijgen van een evenementenvergunning. Het coronavirus heeft de complete festivalsector platgelegd en de hoop is gevestigd op een vaccin, zodat er in 2021 meer mogelijkheden gaan komen. Toch doen organisatoren er goed aan om nu al vooruit te kijken naar de vergunningaanvraag voor volgend jaar, zeggen Rachel Hoeneveld en Laurien Mulder, advocaten overheidsrecht bij Pot Jonker Advocaten in Haarlem. Volgens de advocaten worden de regels voor een evenementenvergunning steeds ingewikkelder en zijn de besluitvormingsprocedures niet altijd vooraf voldoende kenbaar.