Paradiso opent deuren voor demonstranten Unmute Us en Het Woonprotest

6 september 2021

Op vrijdag 10 september kunnen deelnemers aan de demonstraties Unmute Us en Het Woonprotest een spandoek of protestbord maken in Paradiso.

De Amsterdamse poptempel grijpt met deze actie terug naar zijn begindagen. Sinds de oprichting in 1968 is Paradiso een thuishaven geweest voor jeugdbewegingen en tegenculturen

De protesten richten zich respectievelijk tegen het kabinetsbeleid met betrekking tot het organiseren van evenementen en de wooncrisis. Deze problematiek treft ook de bezoekers en het personeel van Paradiso.

Tijdens Paradiso Protesteert op vrijdag 10 september kunnen deelnemers tussen 14:00 en 20:00 uur aan de Unmute Us-mars en Het Woonprotest elkaar ontmoeten. Samen met diverse kunstenaars gaan ze een spandoek of protestbord maken en een dj zorgt voor muzikale inspiratie.

Er worden meer dan 100 meter doek en diverse materialen beschikbaar gesteld door Paradiso. De banners kunnen – zodra ze droog – zijn de volgende ochtend opgehaald worden bij Paradiso.

Op zaterdag 11 september wordt onder de noemer Unmute Us een protestmars gelopen. De evenementensector laat hiermee haar ongenoegen blijken tegenover het huidige kabinetsbeleid met betrekking tot het organiseren van evenementen. Het is de tweede mars die wordt gelopen, omdat een reactie vanuit Den Haag na de eerste mars op zaterdag 21 augustus is uitgebleven.

De dag erna, op zondag 12 september, wordt er op de Dam gedemonstreerd tegen de wooncrisis tijdens Het Woonprotest.