Parkpop verhuist in 2021 naar het Malieveld in Den Haag

26 november 2020

Het gratis festival Parkpop verhuist in 2021 van het Haagse Zuiderpark naar het Malieveld. Het programma van deze 40ste editie wordt begin volgend jaar bekendgemaakt, zo laat de festivalorganisatie weten.

“We gaan Parkpop de komende jaren nog steviger op de kaart zetten in het Nederlandse festivallandschap”, aldus festivaldirecteur Guus Dutrieux. “Het doel blijft om Parkpop voor een breed publiek toegankelijk te maken.”

Het Malieveld biedt Parkpop de mogelijkheid om een groter publiek aan te spreken ‘zonder daarbij het Haagse gevoel te verliezen’. “Tegelijk kijken we met een gericht oog naar het jongere publiek om zo ook in de toekomst één van de grootste en relevantste popfestivals van Nederland te blijven. Met de verhuizing kunnen we ook de komende jaren laten zien dat Den Haag de popstad van Nederland is met Parkpop als jaarlijks hoogtepunt.”

De 40ste editie van het gratis festival vindt plaats op zondag 13 juni. Op vrijdag 11 juni wordt in het Paard het gratis evenement Parkpop Downtown georganiseerd.