Patronaat opent nieuwe nachtclub in Haarlem

3 oktober 2022

Patronaat opent op 30 september de deuren van CLUB3, de nieuwe nachtclub in de verbouwde rechtervleugel van het Haarlemse poppodium. Het programma is grotendeels samengesteld door speciaal aangestelde curatoren uit de scene.

“Het is tijd dat de Haarlemse nachtcultuur weer tot leven komt”, aldus Pelle Loopik, dj/producer en nachtprogrammeur bij poppodium Patronaat. “Toen ik begon met draaien, bruiste het in Haarlem van vernieuwende dj’s en producers. Naarmate de clubs sloten en zij vertrokken, verdween ook de nachtcultuur en het ondernemerschap uit de stad. Organisaties zoals Nachtwacht Haarlem maken zich hard in de politiek voor meer ruimte voor de nacht, met CLUB3 willen wij die fysieke ruimte ook écht bieden.”

Hoewel CLUB3 huist in Patronaat wordt het programma niet alleen door het Haarlemse poppodium samengesteld. Dit wordt overgelaten zogenoemde ‘Co-Creators’, die bestaan uit opkomende dj’s, jonge creatieve geesten die iets missen maar ook lokale organisaties zoals Boring en Lola.

“Patronaat biedt CLUB3 alle faciliteiten die een professionele nachtclub nodig heeft, van productie tot horeca”, stelt Loopik, “maar draagt de programmering en promotie over aan ervaren en aanstormende makers en nachtondernemers.”

Zo staat CLUB3 op vrijdagen geheel in het teken van alternatieve (elektronische) livemuziek en nemen op zaterdagen techno- en house-dj’s/-producers het podium over.

Lees hier verder