Bron

pearle.eu

Pearle* publiceert een praktische tijdlijn over EU Green Deal wetgeving

23 april 2024

Ter gelegenheid van Pearle's deelname aan een paneldiscussie over "cultuur en duurzaamheid" die op 23/04 werd georganiseerd in het kader van het Belgische voorzitterschap, heeft Pearle* een tijdlijn opgesteld van EU Green Deal wetgeving die relevant is voor onze sector.

Met in het achterhoofd de belangrijkste mijlpalen van 2030, 2040 en 2050 die door de EU zijn geformuleerd en die in lijn zijn met de VN-doelstellingen, houdt de tijdlijn rekening met concrete deadlines die moeten worden gehaald met betrekking tot gebouwen, producten, podiumverlichting, circulaire economie, verpakking en afval. Het overzicht geeft uitleg over het specifieke onderwerp en de aanbevolen acties. De tijdlijn helpt podiumkunstorganisaties om waar nodig investeringen te plannen, financiering aan te vragen en met overheidsinstanties te praten. Het helpt ook om productieprocessen en interne operationele processen waar nodig aan te passen.

Tot slot stelt het podiumkunstenorganisaties in staat om met een breder publiek te communiceren over de stappen die zijn genomen om tot een netto nul situatie te komen en een breder maatschappelijk debat te voeren.

De tijdlijn is een hulpmiddel om je te helpen bepaalde deadlines te halen, maar het omvat niet alle elementen en voorwaarden waar je organisatie ook rekening mee moet houden. Denk aan het aantonen van je groene focus wanneer je een lening aanvraagt bij een bank, of bewijs dat wordt gevraagd door bedrijven die optreden als sponsor omdat ze moeten voldoen aan de duurzaamheidseisen van het bedrijf.

De tijdlijn is een levend document. Het zal regelmatig worden bijgewerkt naarmate regelgeving wordt bijgewerkt of nieuwe regelgeving wordt geïntroduceerd.

Download hier de tijdlijn