Persbericht – Evenementen Toeleveranciers Collectief

10 februari 2022

Het Evenementen Toeleveranciers Collectief roept ook op tot heropening van de sector uiterlijk 11 maart 2022 en bij annulering door de overheid 100% vergoeding van ATE- en TRSEC-regeling. 

Lees hier het persbericht.

Wat  is en wat wil de ETC?
Het ETC, Evenementen Toeleveranciers Collectief, is een samenwerking van Front of House suppliers. Een collectief van Brabantse Evenementen Toeleveranciers TVD, de branchevereniging van Nederlandse Tentenverhuurbedrijven VTTE, de Vereniging Technisch Toeleveranciers Evenementen

Ze willen de belangen van alle evenemententoeleveranciers behartigen, en het gezamenlijk optrekken en krachten te bundelen tijdens de COVID-19 pandemie.

Wat wil de ETC bereiken met deze samenwerking?
Er moet goede financiële steun en compensatie komen zolang de gevolgen van de COVID-19 maatregelen nog impact hebben op alle evenemententoeleveranciers! o.a. Door in gesprek te gaan met de overheid en banken proberen we dit te bereiken. 

De evenementensector is de branche waar begin 2020 ruim 100.000 arbeidsplaatsen in Nederland werden vervuld. Met COVID-19 is deze branche als eerste op slot gegaan en zal als laatste weer opengaan. Hiermee is zij harder en langduriger getroffen dan welke andere sector dan ook. Binnen de evenementensector nemen de toeleveranciers een zeer belangrijke plek in. Zij kenmerken zich door een bijzonder kapitaalintensieve bedrijfsvoering. De inventaris en dus het kapitaal van de ondernemingen bestaat uit specialistische apparatuur en materialen die niet in een andere branche toepasbaar zijn.

De branche is niet in staat om het, inmiddels sinds 15 maart 2020 durende, omzetverlies van 80% op te vangen. Met enkele aanpassingen moet het mogelijk zijn om het steunpakket doeltreffend te maken waardoor het gestelde doel van de regeling bereikt wordt.

Evenemententoeleveranciers zijn de ruggengraat van de sector en een belangrijk onderdeel in de keten van de evenementensector. Deze bestaat uit artiesten, organisatoren, locatiebezitters, toeleveranciers en zzp’ers.