Bron

cultuurloketdigitall

Cultuurloket DigitALL: Pilotbijdrage

11 juli 2024

Cultuurloket DigitALL: Pilotbijdrage

Cultuurloket DigitALL ondersteunt het maken van een eerste pilot, protoype of live-versie.

Per 1 september 2024 kunnen culturele instellingen geld aanvragen voor een pilotbijdrage van 10.000 t/m 75.000 euro.

Waarvoor kan ik een pilotbijdrage aanvragen?

  • Voor het ontwikkelen en/of uitvoeren van een eerste pilot, prototype of live-versie van een digitale tool. Je bent van plan om een concrete techniek in te zetten, maar wil dit eerst op kleine schaal uitproberen.
  • Voor het testen van de pilot of prototype met publiek.

Wat is het doel van de aanvullende pilotregeling?

Met de pilotbijdrage wordt extra ingezet op de ontwikkeling van meer digitale technologieën en toepassingen voor de cultuursector. Cultuurloket DigitALL  moedigt instellingen aan om te beginnen bij een eerste, kleinere versie van het idee. Deze eerste versie van een pilot, prototype of voorstelling lanceer je en test je uit met het publiek. Voor de doorontwikkelde versie kan vervolgens een projectbijdrage worden aangevraagd. 

Goed om te weten:

  • De pilot moet worden getest met publiek. Lees alle criteria en voorwaarden zorgvuldig door.
  • Ze moedigen samenwerking aan. Culturele instellingen die gezamenlijk een project indienen vanuit gemeenschappelijke projectdoelstellingen, krijgen prioriteit bij het toekennen van donaties.
  • Ze ondersteunen experiment. Cultuurloket DigitALL is zich ervan bewust dat de uitkomst van een digitaal project zich niet altijd goed laat voorspellen.  Zolang de geleerde lessen worden gedeeld met de sector, staan zij hiervoor open.
  • De bijdrage kan niet worden ingezet uitsluitend voor de aanschaf van hardware. Als de hardware een essentieel onderdeel vormt van het totale plan of de te realiseren digitale toepassing, dan wordt helder toegelicht hoe dit bijdraagt aan nieuwe publieksbeleving.
  • Na de pilotbijdrage kun je in hetzelfde jaar een projectbijdrage aanvragen bij Cultuurloket DigitALL om je pilot door te ontwikkelen. 
  • Bekijk de FAQ’s over de pilotbijdrage.

Past deze regeling het beste bij mijn plan?

  • Wil je eerst een vooronderzoek doen, waarvoor nog geen publiekstoepassing hoeft te worden ontwikkeld? Vraag dan een ontwikkelbijdrage (t/m 10.000 euro) aan. 
  • Heb je al een pilot of prototype ontwikkeld en getest met publiek, en wil je dit gaan uitrollen of doorontwikkelen? Vraag dan een projectbijdrage (t/m 250.000 euro) aan. 

Voor meer informatie en vragen, klik hier.

Webinar pilotbijdrage

Op donderdag 18 juli tussen 16:00 en 17:00 uur organiseert Cultuurloket DigitALL een online webinar (via Teams). Hun programmamanager vertelt je alles wat je moet weten over de nieuwe pilotbijdrage die per 1 september ingaat. Na een korte uitleg is er ruim gelegenheid om je vraag te stellen.

Op het aanmeldformulier kun je alvast je vraag stellen. De webinar zal worden opgenomen.

Klik hier om je aan te melden voor de webinar.