Bron

Platform ACCT

Platform ACCT event 2023 “De weg naar Fair Pay”

11 september 2023

Het jaarlijkse Platform ACCT event zet samen met de culturele en creatieve sector actuele arbeidsmarktvraagstukken op de kaart.

Het event op donderdag 2 november 2023 richt zich op het meest urgente vraagstuk op de huidige arbeidsmarkt in de sector: de weg naar fair pay. Platform ACCT wil dit onderwerp vanuit verschillende perspectieven belichten. Alle relaties en stakeholders van Platform ACCT en bezoekers met specifieke interesse in het onderwerp fair pay in de culturele en creatieve sector zijn welkom. Deelname is gratis. De ruimte is toegankelijk voor een beperkt aantal bezoekers, dus wees er snel bij!

Programma

Dagvoorzitter Jessica van Spengen gaat na een welkom door Platform ACCT in gesprek met diverse gasten over de uitgangspunten van cultuurbeleid en het belang van een gezonde arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector, met aandacht voor fair pay. Een geëngageerd maker gaat op zoek naar overtollig kapitaal en arbeidsrechtdeskundige Esther Koot geeft een presentatie over landelijke ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Wat komt er allemaal op de werkverleners en werkenden in de culturele en creatieve sector af?
Vanuit het Ministerie van OCW is Barbera Wolfensberger (DG Cultuur & Media) aanwezig.

In het middagprogramma staan er diverse deelsessies over de weg naar fair pay op het programma. Het perspectief van de lokale en regionale overheid komt aan bod. Er is aandacht voor de weg naar fair pay in de creatieve industrie en voor de implementatie van de Fair Practice Code in de praktijk.

Save the date
Zet donderdag 2 november alvast in je agenda, we kijken uit naar je komst naar de LocHal in Tilburg! Binnenkort is het volledige programma bekend, vanaf dat moment kan je je ook aanmelden.