Bron

noordhollandsdagblad.nl

Podium Victorie maakt kans op de titel ’Beste leerbedrijf van Nederland’

4 april 2023

Op 3 april is Podium Victorie uit ruim vierhonderd leerbedrijven voor mbo-studenten benoemd tot de beste in hun sector door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Als sectorwinnaar gaat het poppodium door naar de finale, op 15 mei maken ze kans om te worden benoemd tot het beste stagebedrijf van Nederland. Bij Podium Victorie zijn verschillende soorten stages te lopen, bijvoorbeeld facilitair, marketing, programmering en licht- en geluidstechniek.

Maurice Baas, coördinator gebouwbeheer en bedrijfsleider van Podium Victorie zegt erg blij te zijn met de erkenning. „Wij vinden praktijkervaring opdoen heel belangrijk, al helemaal in ons werkveld, waar een tekort is aan mbo-studenten.”

Tekort

In de hoop dat tekort tegen te gaan wordt er alles aan gedaan om de stagiairs te enthousiasmeren terwijl ze praktische en sociale vaardigheden worden aangeleerd. Het enthousiasme is volgens Baas heel belangrijk, het liefst ziet hij de stagiairs ook later weer terug, „Ik geloof dat mbo’ers een belangrijke rol vervullen binnen het poppodium.”

„Het is voor ons heel belangrijk dat wie hier binnenkomen gelijk voelen dat ze deel uitmaken van de organisatie en dat ze serieus worden genomen”, vertelt Baas. Zo krijgen stagiairs bijvoorbeeld al op hun eerste dag een mailadres met hun eigen naam, ze worden behandeld als professionals.

Ruimte voor fouten

Hierbij komt ook verantwoordelijkheidsgevoel kijken, dat stimuleert het een arbeidsethos. Toch is er volgens Baas ook de nodige ruimte voor fouten: „Natuurlijk nemen we mee dat ze nog niet alles weten en dat ze nog leren, het is ook een stukje opvoeding.”

Volgens de jury van de SSB is vooral de mensgerichte aanpak van het poppodium opvallend. „Het team wil zich blijven verbeteren in het begeleiden van stagiairs, waarbij ze rekening houden met de persoon achter de stagiair. Zij zijn daarbij steeds opzoek naar de aanpak die het beste bij de betreffende stagiair past”, aldus de jury.