Bron

Omroep Flevoland

Poppodium de Meester wint de Almeerse Cultuurprijs

29 februari 2024

Poppodium de Meester wint de Almeerse Cultuurprijs

De Almeerse Cultuurprijs is dit jaar toegekend aan Poppodium de Meester.

De prijs werd uitgereikt door cultuurwethouder Kees Ahles uit naam van het Cultuurfonds Almere. Het poppodium werd geprezen voor de veelzijdige programmaring voor alle generaties in de stad. Aan de prijs is een bedrag van vijfduizend euro verbonden. "Dat besteden we aan onze vrijwilligers," zegt Stefan Lüschen. Hij verzorgt het jongerenprogramma en de marketing bij het poppodium en benadrukt dat ze zonder hun vrijwilligers niet zo'n groot succes hadden kunnen worden.

Coördinatoren Danny van Doorn en Melissa Duijn namen de prijs in ontvangst. Zij zijn bij De Meester onder andere verantwoordelijk voor de talentontwikkeling.

Voor jong en oud
“Bij ons staat van alles op het podium,” zegt Melissa. Hij gaat om beginnend talent tot artiesten die al met pensioen zijn. “Je ziet bij ons punkavonden en de dag daarna een foute R&B-party”. Het podium is voor veel aankomende talenten een belangrijke schakel om door te groeien naar podia met een groter publiek. In samenwerking met scholen is er op het poppodium ook geregeld een plek voor kinderen.

Erkenning
“Het gaat vooral om de erkenning” zegt Stefan. “Zeker als je kijkt wat we net achter de rug hebben met de politiek”, zeg hij. Dat ging over de subsidie. “We vielen buiten de boot bij het huidige cultuurbestel”, zegt Melissa. Ze spreekt van geluk dat Almere daar toch op terug is gekomen. “We worden nu structureel opgenomen in de culturelere basisinfrastructuur”. Dat betekent dat de Meester kan rekenen op steun van de gemeente. Toch blijven ze wat inkomsten betreft voor een groot deel afhankelijk van het aantal betalende bezoekers.

Sinds 2022 wordt de Cultuurprijs Almere uitgereikt aan een cultuurmaker of culturele instelling die een belangrijke bijdrage levert aan cultuur in Almere. Inwoners van Almere hebben een belangrijke stem bij het kiezen van de winnaar. De cultuursector koos tien genomineerden waarop gestemd kon worden. De beste drie gingen door naar de finale. Dat waren dit jaar GDFL Brassband, Theaterschool Almere en Poppodium de Meester. Een jury koos uit deze drie de winnaar.