Poppodium Grenswerk winnaar van Limburgse Popprijs

27 juli 2021

Op 22 juli werden tijdens een speciale L1 live uitzending van “Avondgasten” de Limburgse Popprijzen uitgereikt. De winnaar van de categorie ‘Beste Limburgse Muziekorganisatie’ is het Venlose poppodium Grenswerk.

De categorie ‘Beste Limburgse Muziekorganisatie’ richt zich op organisaties en innovatieve en/of educatieve projecten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen binnen de Limburgse popmuzieksector.  In deze categorie is Poppodium Grenswerk verkozen tot winnaar. Grenswerk is hét poppodium van Noord-Limburg en toonaangevend voor heel Limburg. Quotes van de commissie:

De commissie heeft gezien hoe Grenswerk het hele jaar bezig is geweest met nieuwe projecten uit de grond te stampen. Zo werd platform en radiozender ‘Traplab’ opgezet om lokale DJ’s te ondersteunen, ze organiseerden de speciale opname concerten ‘Grenswerk Recordings’, die achteraf op Vinyl beschikbaar werden gesteld. Daarnaast wisten ze lokale uitvoerende artiesten te ondersteunen met projecten als ‘De Studio Roept’, waarbij ze gratis hun opnamestudio ter beschikking stelden, ‘Teachers’, waar Local Heroes middels masterclasses hun kennis konden delen en zo de lokale scene inspireerden, én ‘Mic Check’ waarmee ze ook hiphopliefhebbers wisten te ondersteunen en activeren. Naast al deze extra projecten wisten ze ook hun programmering zo aan te passen om ook in 2020 zoveel mogelijk concerten doorgang te laten vinden. 

De winnaar van de categorie ‘Beste Limburgse Nieuwkomer’ is de Maastrichtse zangeres en rapper Odillia. Beide categorieën zijn beoordeeld door een externe beoordelingscommissie. Voor de categorie ‘Beste Limburgse Artiest’ is mede dankzij de publiekstemmen Blackbird door een duidelijke meerderheid uitgeroepen tot winnaar. De winnaars ontvangen geldbedragen, die mede mogelijk gemaakt zijn door de Provincie Limburg, die zij mogen inzetten om te investeren in hun activiteiten of muzikale carrière.

De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende award die wordt uitgereikt aan de Limburgse act en organisatie die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse Popmuziek. In 2019 werd deze voor het eerst uitgereikt en in 2020 is de Limburgse Popprijs uitgebreid naar drie categorieën. De awards die de winnaars ontvangen zijn speciaal ontworpen voor Pop in Limburg door vormgever Daan de Haan. De award is 3D geprint en verbeeld een muzikant, vrijwilliger of medewerker die het gewicht van de popsector in de vorm van een microfoon op z’n schouders draagt. De Limburgse Popprijs is een initiatief van Pop in Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie.