Poppodium Nieuwe Nor krijgt ruim een ton extra van Heerlen

20 december 2018

Poppodium Nieuwe Nor krijgt volgend jaar 400.000 euro subsidie van de gemeente Heerlen. Dat is ruim een ton meer dan de 281.000 euro die het poppodium dit jaar kreeg. Met het extra geld kan de Nieuwe Nor extra personeel aannemen in de aanloop naar de opening van de nieuwe en grotere zaal.

Met het extra bedrag verwacht cultuurwethouder Jordy Clemens (SP) dat de Nieuwe Nor zich verder kan professionaliseren. "Het geld is vooral bedoeld voor het opplussen van de organisatie. Als straks het uitgebreide poppodium open gaat, is er extra personeel nodig."

Personeel
De directie van van de poplocatie geeft aan dat het geld gebruikt gaat worden voor de werving en inwerking van nieuw personeel. "Als onze nieuwe zaal open is, kunnen we niet meer met vier man personeel aan het werk zijn", aldus Johan de Niet, directeur van de Nieuwe Nor.

De gemeente Heerlen heeft met het nieuwe poppodium afgesproken dat het een jaar voor opening van de nieuwe te bouwen 'middenzaal' nog een extra subsidie krijgt van 50.000 euro. De Niet zegt dat bedrag te besteden aan de aankleding van deze zaal. 

Middenzaal
In de middenzaal, die de uitbreiding vormt van het pand van de Nieuwe Nor, zullen 650 muziekliefhebbers passen. De richtdatum waarop de opening plaatsvindt is 2 februari 2020. Het poppodium zal in de tussentijd gewoon open blijven.