Portugees platform Canal180 lanceert film over Le Guess Who?

4 april 2019

Speciaal voor Le Guess Who? reisde het Portugese platform Canal180 af naar Utrecht om het verhaal van het festival en de relatie met de stad Utrecht vast te leggen in een korte film getiteld ‘Representing the Underrepresented’ die nu online verschijnt.

De film gaat over de visie van Le Guess Who?, het presenteren van ondervertegenwoordigde muziek, diversiteit in (festival)programmering, de relatie tussen Le Guess Who? en de stad Utrecht (met speciale aandacht voor satellietevenement Lombok Festival), gedachtes rondom de term ‘wereldmuziek’, en de rol van de festivalmarketing rondom deze thema’s.

‘Representing the Underrepresented’ bevat bijdragen van o.a. festivalcurator Shabaka Hutchings (Sons of Kemet & The Comet is Coming) en artiesten zoals Vashti Bunyan, Richard Fearless (Death in Vegas) en Jacco Gardner, naast interviews met de organisatoren van Le Guess Who?.

“Het is een grote eer dat een internationaal platform als Canal180 bij ons aanklopt om, door middel van deze prachtige documentaire, te vertellen waar Le Guess Who? voor staat en over de impact die het teweeg brengt”

– Barry Spooren, Hoofd Marketing en Communicatie van Le Guess Who?

Bekijk hier de korte film.