Bron

Boekmanstichting

Presentatie Cultuurmonitor op 31 januari 2023 in Rotterdam

14 december 2022

Op dinsdag 31 januari 2023 presenteert de Boekmanstichting de nieuwste editie van de Cultuurmonitor in de Kunsthal in Rotterdam.

Sinds 2021 worden jaarlijks de opvallendste cijfers, ontwikkelingen en trends in de culturele en creatieve sector gepresenteerd aan de hand van de Cultuurmonitor. Een centraal thema voor de Boekmanstichting komend jaar is de toekomst van kunst en cultuur.

In het  jubileumjaar  – 2023 – staan ze stil bij de vraag wie de toekomst bepaalt– en verbeelden ze hoe die eruit ziet, met oog voor de onzekere omstandigheden waarin de samenleving zich nu al bevindt. De Cultuurmonitor brengt immers ontwikkelingen en trends in kaart. Wat kunnen deze inzichten ons vertellen over de toekomst van de culturele en creatieve sector? Wat zegt dit over het ontstaan van nieuwe kennisbehoeftes? En hoe kunnen we de sector daarmee begeleiden naar proactief cultuurbeleid? Door een collectieve verbeeldingsoefening hopen we een glimp te krijgen van de komende 30 jaar kunst en cultuur in Nederland.

De middag wordt begeleid door veelzijdig artiest en dagvoorzitter Rajae El Mouhandiz. Details van het middagprogramma volgen in de loop van december. Met een aanmelding kun je ook voorafgaand aan het programma de tentoonstellingen in de Kunsthal Rotterdam gratis bezoeken.

  • 12:30-14:00 Vrije inloop in de Kunsthal (optioneel)
  • 14:00-16:45 Programma inclusief pauze
  • 16:45-17:30 Borrel

Wil je de presentatie bijwonen? Aanmelden kan hier.

PDF Cultuurmonitor

De Jaarrapportage 2022 van de Cultuurmonitor is nu ook als handige PDF beschikbaar! Deze publicatie presenteert de belangrijkste ontwikkelingen in de cultuursector in 2022, en bundelt alle domein- en themaanalyses van de Cultuurmonitor. De PDF is hier te downloaden.