Protestmars ‘Unmute Us!’ trekt ca. 70.000 lotgenoten

23 augustus 2021

Zaterdag 21 augusts hebben naar schatting zo’n 70.000 a 80.000 professionals uit en bezoekers van de livemuziekbranche deelgenomen aan de protestmars van ‘Unmute Us!’

De overheid werd opgeroepen om het willekeurige beleid voor de evenementensector te stoppen en de sector z.s.m. te heropenen. In totaal hebben meer dan 2.000 organisaties uit de evenementen- festival en live muzieksector deelgenomen aan de protestmars. Deze werd onder andere gehouden in Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. 

Tienduizenden deelnemers per locatie
In Amsterdam reden vanaf startpunt de RAI tien praalwagens hun route. Daar liepen volgens de organisatie ongeveer 40.000 mensen mee. In Groningen zijn vanaf startpunt Concourslaan zeven wagens ingezet, met 12.500 deelnemers en in Utrecht zijn vanaf het Lepelenburg samen met acht wagens een tienduizendtal mensen op de been gekomen.
In Nijmegen trok de protestmars via de Waalkade door de stad, in Rotterdam liepen duizenden mensen van het Wilhelminaplein naar het Stadhuisplein en in Eindhoven werd in overleg met de gemeente gedemonstreerd op het Ketelhuisplein.