Bron

Omroep Flevoland

Raad Lelystad: Poppodium Corneel moet nu echt een nieuwe plek krijgen

6 april 2023

Een meerderheid van de gemeenteraad van Lelystad vraagt zich af waarom het zo lang duurt om Poppodium Corneel een nieuwe plek te geven.

Bijna twee jaar geleden werd besloten dat het podium moet verhuizen omdat het huidige gebouw te oud en te klein is. In de raadsvergadering van dinsdagavond beloofde wethouder Sjaak Kruis om haast te maken. D66-fractievoorzitter Sanne de Wilde snapt niet dat het zo lang duurt. "We zijn er al een tijdje mee bezig. Er is geld gereserveerd en er is onderzoek gedaan naar welke locaties geschikt zijn. Maar inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en zijn we nog steeds niet aan het bouwen."

Naar het Theaterkwartier

De gemeente zet nu in op een plek in het Theaterkwartier in het centrum, al is dat ook nog niet helemaal zeker. Eerder was er nog sprake dat Corneel op de oude locatie van Club Mystic kon neerstrijken, maar daar komt nu een busstation. Ook plannen om het podium te verplaatsen naar het oude postkantoor aan het Stadhuisplein gaan niet door omdat dat gebouw dan eerst helemaal gesloopt moet worden.

Wethouder Sjaak Kruis erkent dat het lang duurt, maar beloofde tijdens de vergadering haast te zullen maken. “We gaan volle kracht vooruit met de ontwikkeling van het poppodium”, zei hij. D66-raadslid De Wilde hoopt dat er over twee jaar dan eindelijk gedanst kan worden in een vernieuwd Corneel. “Ik hoop dat het dan het eerste feestje is. Dat zou mij helemaal fantastisch lijken.”