RASA-collectie met unieke wereldmuziek nu beschikbaar via Muziekweb

18 april 2018

Muziekweb heeft een grote, unieke collectie wereldmuziek aan haar collectie toegevoegd! Deze collectie is afkomstig van RASA. RASA was een muziekpodium in Utrecht waarvan in 2017 de subsidie is stopgezet. Zij presenteerden muziek en dans uit alle werelddelen in concerten, dansvoorstellingen en clubavonden. RASA heeft sinds de oprichting in 1970 ook een eigen collectie lp’s en cd’s verzameld. Deze collectie van meer dan 20.000 cd’s en lp’s is nu door Muziekweb overgenomen en geïnventariseerd.

De cd’s die nog niet bij Muziekweb aanwezig waren, zijn aan de collectie toegevoegd. Deze titels zijn vervolgens gemetadateerd, digitaliseerd en ontsloten via de website. Muziekweb is heel blij dat de RASA-collectie, met veel bijzondere muziek en uniek materiaal, op deze manier behouden blijft en op laagdrempelige wijze toegankelijk komt voor het publiek. De RASA-collectie is een zeer waardevolle toevoeging aan de bestaande Muziekweb-collectie, die is uitgegroeid tot de belangrijkste bewaarplaats voor muziek in Nederland.

Leden van openbare bibliotheken in Nederland kunnen muziek uit de RASA-collectie lenen via Muziekweb en afhalen bij hun eigen lokale bibliotheek. In de collectie is werk te vinden van onder andere Pixinguinha, Om Kalsoum en Huun-Huur-Tu. De complete lijst is hier terug te vinden.

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland, met als grondbeginsel smaakverbreding en muzikale ontwikkeling. Muziekweb fungeert als beheerder van het Nederlandse culturele erfgoed. Via alle bibliotheken in Nederland zijn titels uit de collectie te leen. Muziekweb.nl is tegelijk catalogus, informatiebron en muziekgids. Jaarlijks trekt muziekweb.nl meer dan drie en een half miljoen bezoekers.