Regel tijdens een concert zelf het geluid met PEEX

15 november 2018

Ontevreden over de kwaliteit van het geluid tijdens een concert? Te veel bas, te weinig zang, galmende drums. Ligt het aan je plek, aan de geluidsman, of aan de zaal? Met de app PEEX ben je in staat om zelf tijdens een concert het geluid bij te stellen. 3voor12 schreef een artikel over de app PEEX. Met PEEX ben je in staat om zelf tijdens een concert het geluid bij te stellen.

Peex werkt nauw samen met de band en de geluidstechnicus. De geluidstechnicus geeft een signaal door aan een eigen technicus van de dienst. Die haalt alle kanalen input binnen (tot 192 kanalen), en mixt dat tot vijf los te besturen segmenten: zang, gitaar, bas, drums en toetsen. Die input wordt doorgegeven aan vijf transmitters die op strategische plekken in de zaal opgehangen worden. Met de app kun je op je telefoon vervolgens zelf de vijf kanalen inregelen. Wil je de zang wat beter horen, of die drumsolo wat zachter zetten? De app PEEX maakt het mogelijk.

Atze de Vrieze van 3voor12 heeft de app PEEX uitgeprobeerd tijdens de soundcheck van Elton John in Ziggo Dome. Lees hier zijn belevingen.