Reorganisatie bij Muziekgieterij: veertien ontslagen

2 november 2020

Ook bij Poppodium Muziekgieterij in Maastricht moet er door de coronoacrisis gereorganiseerd worden. Het podium heeft veertien personeelsleden, goed voor 12,5 fte, ontslag aangezegd. 

Net als talloze andere podia in Nederland trekt de gedwongen sluiting van eerder dit jaar en de tot op heden maar zeer beperkte openstelling als gevolg van de coronacrisis een zware wissel op de financiën. 

"We hebben deze beslissing zo lang mogelijk uitgesteld", aldus directeur Richard Loomans tegen De Limburger. "Maar we kunnen deze mensen niet meer binnen boord houden. Zeker niet nu er nog geen enkel zicht is op een volledige heropening." De klappen vallen met name bij het ondersteunend en technisch personeel. "Van de toiletjuffrouw en barmedewerkers tot de mensen die de logistiek rondom onze shows verzorgen." 

Alle ontslagen medewerkers hebben de toezegging gekregen dat ze terug mogen komen zodra de Muziekgieterij weer normaal kan gaan draaien. 

Volgens Loomans blijft de schade nog enigszins beperkt doordat de Muziekgieterij er een aantal nevenactiviteiten naast kan blijven doen. Het Maastrichtse poppodium begon meteen aan het begin van de coronacrisis met het live op internet streamen van concerten zonder publiek. Die streams gaan voorlopig door. Via een pay-per-view systeem is er een nieuw verdienmodel ontstaan.