Roadmap to Zero Waste

2 november 2018

Acht  instellingen (het Van Abbemuseum, Paradiso, De Maaspoort, TivoliVredenburg, Zuiderzeemuseum, Kunstlinie Almere Flevoland, Luxor Rotterdam en Museon) gingen de afgelopen maanden op Zero Waste Expeditie. Wat zijn de lessons learned? De koplopers nemen u aan de hand van drie concrete cases mee in hun eerste stappen richting een circulaire bedrijfsvoering. Dit project is onderdeel van het Rijkswaterstaat-programma VANG Buitenshuis.

Tijdens de 'Roadmap to Zero Waste' wordt de Zero Waste Expeditie Tool gelanceerd. Deze tool is ontiwkkeld op basis van de individuele trajecten en helpt een instelling zelfstandig aan de slag te gaan met afvalpreventie- en scheiding.

Een Zero Waste Expeditie levert niet alleen een duurzame cultuurinstelling op, maar kan ook een economische besparing zijn. Uit onderzoek blijkt dat er waarschijnlijk tussen de € 3000 en € 6600 bespaard kan worden op afval per jaar. Daarnaast is de cultuursector met 1.136 instellingen en ruim 50 miljoen bezoekers op jaarbasis, afvalintensief.

Meld je via deze link aan voor Roadmap to Zero Waste.