Rouwen en Bouwen-workshop voor leidinggevenden en HR-medewerkers

31 augustus 2023

CNV-jongeren organiseert de Rouwen & Bouwen-workshop voor leidinggevenden en HR-medewerkers, om ze meer te leren over de omgang met (jonge) rouwende werknemers

Helaas komt iedereen een keer in aanraking met rouw. Sommigen eerder dan anderen. Rouw is vreselijk, moeilijk en verschillend voor iedereen, en kan ook je werk beïnvloeden. Een werknemer met een verlieservaring kan bijvoorbeeld in een burn-out terecht komen, omdat passende ondersteuning vanuit de organisatie mist. Wat ook weer invloed kan hebben op de rest van het team, de afdeling of de organisatie.

Als leidinggevende ben je vaak het eerste aanspreekpunt van een werknemer, waardoor je een grote rol speelt in het ondersteunen van een (jonge) rouwende werknemer. Het kan soms lastig zijn om op een passende manier hierop te reageren, omdat je ook te maken hebt met organisatiebelangen. Daarnaast uit rouw zich bij iedere werknemer op een andere manier, waardoor het moeilijk is om een strikte handelingswijze te volgen. Het is daarom belangrijk als leidinggevende om vaardigheden en kennis te hebben over een evenwichtige ondersteuningsbalans tussen de individuele werknemersbehoeften en de zakelijke organisatiebelangen, vooral wanneer het gaat om jonge werknemers.

Wil jij die vaardigheden en kennis opdoen? Meld je dan kosteloos aan voor de  Rouwen & Bouwen-workshop voor leidinggevenden en HR-medewerkers, om meer te leren over de omgang met (jonge) rouwende werknemers! Tijdens deze workshop richten we ons niet alleen op kennis over rouw en mogelijke ondersteuningsopties, maar gaan we ook actief aan de slag met praktische handvatten voor de omgang met een  (jonge) rouwende werknemer.

Lees hier meer en meld je aan