SER Webinarreeks: Ondernemingen aan de slag met EU-duurzaamheidsrapportage

31 augustus 2023

De eerste set standaarden van de Europese duurzaamheidsrapportage (European Sustainability Reporting Standards – ESRS) is sinds juli 2023 definitief.

In deze duurzaamheidsrapportage komen drie gebieden aan bod: milieu, sociale omstandigheden en bestuur ook wel ESG genoemd (Environment, Social, Governance). Er zijn twee handreikingen in de maak - over de dubbele materialiteit en over de waardeketen. Ook worden er standaarden voor het MKB ontwikkeld. De SER en de Raad voor de Jaarverslaggeving geven graag duiding aan deze documenten.

Na deze webinarreeks kun je concreet aan de slag met het duurzaamheidsverslag op grond van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). De onderwerpen worden met een praktische insteek behandeld.

Overzicht webinarreeks
•  CSRD & ESRS: Aan de slag met de definitieve Standaarden – dinsdag 26 september 11:15-12:00u
•  CSRD & ESRS: Aan de slag met dubbele materialiteit – dinsdag 3 oktober 11:15-12:00u
•  CSRD & ESRS: Aan de slag met je waardeketen – dinsdag 10 oktober 11:15-12:00u
•  CSRD & ESRS: Impact op het MKB – dinsdag 17 oktober 11:15-12:00u

Achtergrond
De vier webinars volgen op eerdere webinars uit 2022 en 2023 die de SER en de Raad voor de Jaarverslaggeving organiseerden over de CSRD en de gevolgen hiervan voor Nederlandse ondernemingen. De SER-pagina met hoofdlijnen van de CSRD en het veelgestelde vragen documentgeven een goed overzicht van de behandelde informatie.

Het is niet noodzakelijk om de eerdere webinars, de webpagina of het veelgestelde vragen document vooraf te kijken. Voor meer informatie, zie het programma.

Lees hier meer