Bron

Stichting Epitome Entertainment

Speciaal ochtend en middagprogramma bij Muziekconferentie New Skool Rules 31 mei 2024

23 mei 2024

Aanstaande 31 Mei organiseert Stichting Epitome Entertainment voor de 12de keer New Skool Rules, de grootste internationale MOBO muziekconferentie ter wereld.

Los van het bieden van 175 showcase plekken voor talenten uit heel de wereld tijdens het festival, gaat New Skool Rules ook over kennis opdoen en kennis overdragen. Heb jij even niet helemaal helder wat New Skool Rules is, dan hebben ze hier natuurlijk alle begrip voor.

Je kan dan even snel hier de aftermovie bekijken. Vanuit deze laatste gedachte willen ze voor het eerst ook een ochtend – en middagprogramma bieden aan personeel van de gemeentes, regionale en nationale overheden, maar ook voor medewerkers van rijksfondsen en particuliere fondsen, makers, talentontwikkelaars en andere mensen die belangstelling hebben in de MOBO muzieksector en MOBO music creatives.

Stichting Epitome Entertainment specialiseert zich al 25 jaar in talentontwikkeling in de Urban Arts. Altijd heeft echter de nadruk gelegen op de talentontwikkeling in de ‘MOBO’ muziekscene. Als talentontwikkelaars die met de commerciële industrie, gesubsidieerde instellingen en met alle soortige makers uit heel Nederlands werken, heet Stichting Epitome Entertainment in 25 jaar heel veel gezien en ervaren.  De structurele dialoog , die zij hebben met de makers zorgt er voor dat ze nu een aantal goede ontwikkelingen zien, maar ook een aantal nieuwe uitdagingen, die zij graag bij jou onder de aandacht zouden willen brengen.

Zij zullen hier dan ook 2 panels aan wijden tijdens New Skool Rules.

Het eerste panel zal gaan over de ‘good’ & ‘bad’ practices van samenwerkingen tussen de popsector en de MOBO muzieksector. Alhoewel er vaak gedacht wordt, dat dit hetzelfde is zijn er wel degelijk verschillen en is het belangrijk om deze sectoren vaker samen te laten werken en elkaar te laten versterken. Vertegenwoordigers van de verschillende sectoren zullen met elkaar in gesprek gaan over wat er nodig is, om dit proces beter te laten verlopen. Dit onderwerp zal vanuit de verschillende perspectieven aangevlogen worden.

Programma

10.00-11.00     Hoe zorgen we ervoor dat de traditionele popsector en de MOBO sector elkaar beter vinden?

Panelleden: Berend Schans (NL)- VNPF, Carina Fernandes (NL)- Casa de Carina, Conchitta Bottse (NL)- Connect the Dots, Rita Zipora (NL)- BAM!Wouter Muste (NL) – Albeda Muzikant & Producer

Het panel erna zal gaan over de rol van talentontwikkeling in de muzieksector, omdat in het huidige politieke klimaat het ontzettend belangrijk is om goed helder te krijgen wat de relevantie is van talentontwikkeling en talentontwikkelaars. Ook hier verschillende perspectieven o.a. vanuit de popsector en de MOBO muzieksector, maar ook b.v. vanuit de regio en de randstad.

11.15-12.15  Talentontwikkeling NU belangrijker dan ooit!

Panelleden: Augustina Austin (NL)- Epitome Entertainment, Ingeborg Struyk (NL)- Noordstaat, Jorien Stravens (NL)- Popsport, Rodney Meye (NL)- The Dutch Connect, Suzanne van den Dool (NL)- Sony Music Publishing

12.30-13.30 Lunch

Na het panel ‘Talentontwikkeling NU belangrijker dan ooit!’ zullen er informele gesprekken plaats vinden tussen de ‘urban (oftewel MOBO) muzieksector’, de popmuzieksector, beleidsmedewerkers en talentontwikkelaars. Deze gesprekken gaan over meer dan alleen financieren, maar ook faciliteren, gelijkwaardig behandelen etc. Talentontwikkeling (van hobby tot de top) staat hierin centraal! Deze informele gesprekken vinden plaats tijdens de lunch en jouw input is absoluut noodzakelijk.

Mocht je naar het programma komen, dan graag ook aangeven of je wel of niet zal deelnemen aan de lunch en het informele gesprek en of je ook nog specifieke dieetwensen hebt (bv. vegetarisch, veganistisch etc.)

Om 13.45 uur is dan het panel wat ze al jaren doen, waarbij Fondsen vertellen welke regelingen ze hebben voor de muzieksector/urban muzieksector met daarna een speeddate tussen fondsen en makers/instellingen:

13.45-14.30         Get Familiar with Funding and Organizations who fund.

14.30-15.30         Speeddating with Funders: Ask Questions or pitch your project

Ze hebben natuurlijk ook het reguliere programma met belangrijke sprekers uit heel de wereld. Het gehele programma vindt je op de site.

Dit alles zal plaats vinden in de nieuwe conferentie locatie De Doelen in Rotterdam (Ingang voor New Skool Rules is op de Karel Doormanstraat 223, Rotterdam).

Na deze panels is er ruimte om het programma verder te bekijken.

Om 17.30 uur zal Directeur Generaal Barbera Wolfensbergen (OC&W) de 12de editie van New Skool Rules openen samen met Epitome Entertainment’s nieuwe voorzitster Augustina Austin en directeur Henca Maduro.

Daarna zal het festivalprogramma losbarsten. Check de optredens van artiesten uit meer dan 25 landen in de verschillende urban/MOBO muziekgenres vanaf 17.45 uur of kom zelf jammen tijdens de jamsessies. Voor het hele programma bekijk www.newskoolrules.com

Er zijn nog een paar plaatsen over voor dit programma, dus geef je z.s.m. op, zodat jij je plaats i.i.g. hebt.

Graag de volgende informatie doorgeven aan Henca Maduro, henca@ee2.nl

Voor -en Achternaam:

Naam organisatie:

Emailadres:

Blijft voor de lunch ja/nee