Staatssecretaris Van Veldhoven lanceert Green Deal ‘Circular Festivals’ op ADE Green

21 oktober 2019

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven lanceerde vrijdag 18 oktober 2019 tijdens ADE Green de Green Deal ‘Circular Festivals’. De Green Deal is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Green Events International. De deelnemende festivals, waaronder een aantal VNPF-leden, committeren zich gezamenlijk aan het delen van kennis en het ontwikkelen van circulaire oplossingen voor de internationale evenementenindustrie.

De aangesloten Nederlandse festivals zijn Amsterdam Open Air, Best Kept Secret, DGTL, Down the Rabbit Hole, Eurosonic-Noorderslag, Into the Great Wide Open, Lowlands, Mañana Mañana, Milkshake, North Sea Jazz, Vierdaagse Feesten en Zwarte Cross. 

Circulair in 2025
De festivalorganisaties willen gezamenlijk de internationale standaard zetten voor duurzaamheid in de evenementenindustrie. Zij streven naar circulariteit in 2025, met als doel hiervoor oplossingen te ontwikkelen die door andere festivals – wereldwijd – kunnen worden toegepast. De Green Deal is uniek; voor het eerst komen zoveel internationale koplopers hiervoor samen. 

Lees hier verder