Stager lanceert refund or donate tool #donateyourticket

21 maart 2020

De evenementensector wordt hard getroffen door de Corona crisis. Veel organisatoren zijn in zwaar weer terecht gekomen doordat events worden afgelast terwijl er al flinke investeringen zijn gedaan en tickets moeten worden terugbetaald.

De Rotterdamse startup Stager helpt gedupeerde organisatoren door een tool te ontwikkelen waarmee kaartkopers (een gedeelte van) de kaartprijs kunnen doneren aan de organisator. De tool komt volgende week beschikbaar voor kaartkopers, die hun tickets hebben gekocht via het Stager platform.

Met deze actie probeert Stager samen met kaartkopers en organisator ervoor te zorgen dat de evenementen sector deze enorme klap kan overleven. In het post-Corona tijdperk zal het misschien nog wel belangrijker zijn om samen het leven te vieren. Daar hebben we de mensen en organisaties bij nodig die sinds jaar en dag hun nek uitsteken om ons te entertainen.

Vanaf volgende week kunnen kaartkopers een hart onder de riem steken van de organisatoren bij wie ze tickets hebben gekocht door een gedeelte van de kaartprijs niet terug te vragen. Dit kunnen ze doen via de Stager website (https://stager.nl/support-your-organizer/).

Mike van Gaasbeek (directeur Stager): “We beseffen dat veel mensen op dit moment onzeker zijn over de toekomst, maar we hopen dat kaartkopers massaal gehoor gaan geven aan de oproep om organisatoren te ondersteunen. Met veel relatief kleine bijdragen kunnen niet alleen organisatoren enorm geholpen worden. De gehele keten, van artiesten tot freelancers, profiteert van iedere euro die niet teruggevraagd wordt.”