Bron

Hardenberg.nl

Strawberry Fields Festival moet meerdaags groot evenement worden

23 november 2023

Gemeente Hardenberg investeert in het festival met 50.000 euro.

Het Strawberry Fields Festival in Dedemsvaart heeft het in zich om uit te groeien tot een toonaangevend meerdaags festival. Daarom ondersteunt de gemeente Hardenberg dit festival in 2024 met een bijdrage van 50.000 euro. Wethouder Werner ten Kate: “We willen graag twee grote meerdaagse evenementen in onze gemeente, waar bezoekers van ver uit de regio op af komen. De plannen voor het Strawberry Fields Festival voor de komende jaren passen bij die ambitie.”

Een aansprekend evenementenprogramma maakt de gemeente Hardenberg aantrekkelijk. Wethouder Werner ten Kate: “We hebben al een rijkgevulde evenementenkalender. Daar zijn we trots op. Samen met organisatoren willen we ook toewerken naar twee grote meerdaagse evenementen. Daar is Strawberry Fields er één van.”

Strawberry Fields Festival wil groeien naar driedaags festival voor jong en oud

Het Strawberry Fields Festival in Dedemsvaart kende al enkele succesvolle edities. En trok in de afgelopen jaren zo’n 5.000 festivalbezoekers. De voorbereidingen voor het Strawberry Fields Festival op zaterdag 13 juli 2024 zijn afgelopen voorjaar gestart. De editie van 2024 start op vrijdagavond met een event voor vrienden, ambassadeurs en sponsoren. In de jaren daarna wil de organisatie het festival stapsgewijs uitbouwen tot een driedaags festival met muziek, theater, kunst en culinaire verrassingen. Een festival voor jong en oud met landelijke uitstraling.

“De plannen passen bij onze ambities”

Werner ten Kate: “Dit evenement heeft het in zich om uit te groeien tot toonaangevend meerdaags festival waar bezoekers uit de verre regio op af komen. Het is een toevoeging op het bestaande culturele evenementenaanbod in onze gemeente. We zien dat organisatie ambitie heeft en hier hard voor wil werken. De plannen passen bij onze ambities op het gebied van evenementen. Daarom trekken we samen op met de organisatie én stellen we voor 2024 een subsidie van 50.000 euro beschikbaar.” De gemeente wil na de editie van volgend jaar met de organisatie evalueren hoe het festival zich ontwikkelt.