Bron

Raad voor Cultuur

Terugblik bijeenkomst Raad voor Cultuur vernieuwing cultuurbestel

8 juni 2023

Een nieuwe stap op weg naar de vernieuwing van het cultuurbestel in 2029 vond plaats op vrijdag 26 mei.

Op die dag wisselende een groot gezelschap van bijna 300 mensen uit het veld van gedachten over de vernieuwing van het cultuurbestel. Uitgangspunt van het gesprek waren de eerder opgeleverde bouwstenen van de designteams en de inzichten uit de expertgroepen rond financiën en modellen. De raad heeft daarnaast expertsessies voor Caraïbisch Nederland georganiseerd en raadpleegt collega-adviesraden uit andere landen.

Werp hier een blik op de gedachten achter en de samenstelling van de designteams.

Doel

Het doel van de dag was om de eerder ontwikkelde bouwstenen tegen het licht te houden en om deze te verrijken met nieuwe ideeën en suggesties van de deelnemers. “Ik heb een paar steengoede ideeën opgepikt over hoe je sommige dingen zou kunnen doen,” zegt voorzitter Kristel Baele in een reactie. “Die nemen we heel graag mee.” Zij deed ook de oproep om ideeën te blijven aandragen en het proces te blijven volgen op de Landingspagina op de site van de Raad voor Cultuur. De dag vond plaats in de Rijtuigenloods, nabij station Amersfoort.

De volgende stap in het ontwerpproces is dat de raad alle bevindingen en ontwerpen naast elkaar legt om zo tot een advies aan staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media te komen. Dit advies verschijnt naar verwachting aan het einde van 2023.

Kijk hier voor een korte terugblikvideo met hoogtepunten van de dag.