Ticketmaster stopt met Seatwave

20 augustus 2018

Moederbedrijf Ticketmaster trekt de stekker uit Seatwave. In plaats daarvan gaat Ticketmaster een 'ticketmarktplaats' lanceren in Europa. Dit laat het bedrijf weten via een blogpost op hun website.

Ticketmaster laat in een blog weten te hebben geluisterd naar de gebruikers van Seatwave; de bestaande doorverkoopwebsites zijn niet goed genoeg. Hiermee voorkomt Ticketmaster ook dat tickets voor een te hoge prijs worden doorverkocht.

Veel informatie over het nieuwe verkoop platform heeft Ticketmaster nog niet los gelaten. De managing director van Ticketmaster UK, Andrew Parsons, heeft wel bevestigd aan IQ Mag dat kaarten niet winstgevend kunnen worden verkocht. Bovendien kost het een klant geen geld om een ticket te verkopen. 

De website Seatwave heeft al meerdere malen onder vuur gestaan de afgelopen paar jaar. Aanleiding hiervan was onder andere tickets die voor erg hoge verkoopprijs online stonden, zoals een ticket voor Adele voor rond de 1.800 euro. 

Autoriteit Consument & Markt startte een onderzoek naar Ticketmaster en Seatwave door de hoge doorverkoop prijzen. Echter werden er geen bewijzen van manipulatie gevonden en werd het onderzoek gestaakt. 

De website van Seatwave staat voorlopig nog wel online, echter is het niet langer mogelijk om nieuwe tickets aan te bieden. 

Lees hier de blog van Ticketmaster over de beëindiging van Seatwave.