Tjeerd van Bekkum interim-directeur Welcome to The Village

6 december 2021

Tjeerd van Bekkum, voormalig burgemeester van gemeente Smallingerland en voormalig directeur van Stichting European Capital of Culture Leeuwarden Friesland 2018 is per direct aangesteld als interim-directeur/bestuurder van stichting Welcome to The Village.

Van Bekkum volgt Ruben Bosch op, die per 1 december 2021 aftrad. De nieuwe interim-directeur zal de de organisatie begeleiden van het festival in aanloop naar de jubileumeditie die van 15 tot en met 17 juli 2022 plaatsvindt in de binnenstad van Leeuwarden. Samen met artistiek leider Eva van Netten vormt hij het dagelijks bestuur van de stichting.

Van Bekkum over zijn aanstelling: “WTTV behoort tot de groep van toonaangevende Friese festivals en bewegingen die laten zien dat cultuur een katalysator is voor maatschappelijke agendering en innovatie. Vanuit die gedrevenheid en dat hart draag ik graag bij aan de ontwikkeling van Welcome to the Village om het festival en Friesland verder op de kaart te zetten.”

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Robert Bangma: “Met Tjeerd hebben wij de gewenste interim directeur kunnen aantrekken. Hij heeft enorm veel bestuurlijke ervaring, veel ervaring in verschillende (culturele)organisaties en is de coach die de organisatie goed kan gebruiken. De RvT is ervan overtuigd dat Tjeerd met zijn staat van dienst de organisatie rust kan bieden, na de turbulente jaren die wij hebben gehad en tevens het festival op het goede spoor kan zetten voor de nabije en verre toekomst.”