Toolkit: samen communiceren over de nieuwe regels voor pensioen

19 oktober 2023

Informeer je medewerkers over de nieuwe pensioenregeling.

Veel van jullie medewerkers hebben waarschijnlijk al gehoord dat de pensioenregeling van PFZW gaat veranderen, maar weten niet precies waar het over gaat. Met onze toolkit kun je je medewerkers in 6 stappen meenemen naar de nieuwe regels voor pensioen.

De toolkit met het stappenplan geeft jou als werkgever alle informatie en materialen om binnen je  organisatie te verspreiden. Zo neemt je je medewerkers stap-voor-stap mee naar de nieuwe regels voor pensioen. In de aanloop naar de nieuwe pensioenregels wordt de toolkit steeds aangevuld en geactualiseerd.

Wanneer beginnen: nu

Je kunt daar nu al mee beginnen! Het is verstandig om de informatie op te knippen in meerdere, regelmatige communicatiemomenten. Omdat het teveel is om in één keer te vertellen en omdat PFZW op dit moment ook nog niet alles weet. Op deze manier kunt je je medewerkers over een langere periode stap-voor-stap meenemen naar de nieuwe regels voor pensioen.

Algemene informatie: een eerste stap

Voorlopig gaat het om algemene communicatie die voor iedereen geldt. Het is nog te vroeg om te zeggen wat de nieuwe regels voor jouw medewerkers persoonlijk betekenen. De sociale partners (werkgevers- en werknemersorganisaties) moeten eerst afspraken maken hoe de nieuwe pensioenregeling eruit gaat zien.

Pensioenberekeningen en voorbeelden: over 2 jaar

Als er meer details bekend zijn, kan PFZW we ook de pensioenen van je medewerkers berekenen. De eerste berekeningen verwachten ze in de loop van 2025. PFZW komt zo snel mogelijk met algemene voorbeelden, zodat er al een juist beeld ontstaat. PFZW wil op 1 januari 2026 overgaan naar de nieuwe pensioenregeling.

Lees hier meer