Bron

VNPF

Training A.I. voor VNPF-leden

11 januari 2024

De VNPF biedt een 5-daagse cursus aan over de vraag hoe je AI in kan zetten oor pr, marketing, publieksservice, klantonderzoek en meer.

Sinds 2023 is AI met een opmars bezig, een trend die blijft groeien. De technologie is nog volop in ontwikkeling, maar kan nu al immense voordelen bieden voor VNPF-leden: efficiëntie, minder werkdruk, meer tijd voor hoofdzaken, betere inzichten, en tevreden klanten.

Cursusleiding: Erwin Blom

De cursus wordt gegeven door muziek- en innovatiespecialist Erwin Blom die in het verleden 3voor12 oprichtte en lange tijd hoofd van de afdeling Nieuwe Media van de VPRO was. Daarnaast zat hij in de raad van advies van ESNS en werkte onder meer aan projecten voor Paradiso en de Melkweg. Blom zal je in 5 dagen vertellen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van A.I., maar je ook leren hoe je nu al A.I.-tools en technieken in de praktijk kunt toepassen. Je gaat veel zelf doen en ondervinden (neem eigen laptop mee). Lees meer over Erwin Blom en zijn visie op A.I. in zijn gratis wekelijkse nieuwsbrief Handpicked AI. https://fmthandpickedai.substack.com/

Programma

In de 5 dagen leer je hoe A.I. de ideale assistent voor je kan zijn. Jij blijft altijd eindverantwoordelijk en maakt de definitieve keuzes of zorgt voor de laatste finesses, maar A.I. kan je werk makkelijker, sneller en/of leuker maken.
Het cursusprogramma ziet er als volgt uit:

  • DAG 1: Basisbegrip A.I.
    datum: maandag 12 februari
    tijd: 11:00 -17:00 (incl. lunch)
    locatie: Social Impact Factory, Utrecht

    Krijg een helder overzicht van wat A.I. nu al kan en wat nog in ontwikkeling is. Verken het spectrum van tekst, beeld, geluid en data-analyse. Aan het einde van de dag heb je niet alleen brede kennis opgedaan, maar heb je ook praktisch gewerkt met AI-tools en ben je diep de wereld van ‘prompts‘ ingedoken, waardoor je direct meer uit ChatGPT haalt.

  • DAG 2: Bouw je eigen chatbots
    datum: maandag 19 februari
    tijd: 11:00 -17:00 (incl. lunch)
    locatie: Social Impact Factory, Utrecht

    Implementeer A.I. voor publieksservice en interne kennisdeling. Creëer geavanceerde chatbots met jouw data die 24/7 accurate antwoorden bieden. Ontwikkel ook een interne chatbot voor de onboarding van nieuwe collega’s. Aan het einde van de dag weet je hoe je chatbots bouwt en traint.

  • DAG 3: Ontwikkel je eigen GPT-agents
    datum: dinsdag 2 april
    tijd: 11:00 -17:00 (incl. lunch)
    locatie: Social Impact Factory, Utrecht

    Maak A.I.-assistenten met specifieke taken, zoals ‘de eindredacteur’ die teksten verbetert en perfectioneert of ‘de social media assistent’ die op basis van relevante informatie X- of Facebook-posts maakt. Aan het einde van de dag weet je hoe je je eigen specifieke GPT-agents maakt.

  • DAG 4: Creëer beeld en video met AI
    datum: maandag 15 april

    tijd: 11:00 -17:00 (incl. lunch)
    locatie: Social Impact Factory, Utrecht

    Leer hoe A.I. je kan bijstaan in het ontwerpen van illustraties, bewerken van afbeeldingen, of het creëren van posters – niet ter vervanging van de vormgever, maar als extra hulpmiddel. Dit geldt ook voor video’s, bijvoorbeeld voor social media posts. Aan het einde van de dag heb je de concrete stappen in beeld- en videobewerking met A.I. gezet.

  • DAG 5: Strategische Toepassing.
    datum: maandag 22 april
    tijd: 11:00 -17:00 (incl. lunch)
    locatie: Social Impact Factory, Utrecht

    Aan het einde van deze dag heb je kennis gemaakt met tools en technieken om A.I. in te zetten voor klantinzichten en data-analyse. Daarnaast heb je een actieplan ontwikkeld voor hoe jij met de opgedane kennis A.I. in je organisatie zou implementeren.

Kosten en aanmelden

De kosten zijn € 1.500,- ex btw per deelnemer.  Houd een slag om de arm met eventuele kosten van diensten, bijvoorbeeld € 20,- voor een maand ChatGPT Plus. Het streven is om met gratis diensten te werken, maar het kan soms nodig zijn om sommige diensten een maand af te nemen. Maar dat is geen gekke investering. Houd in de gaten dat je een eigen laptop mee moet nemen.

De aanmelding voor de cursus moet uiterlijk 1 week voor de gewenste startdatum zijn ontvangen. Dat betekent uiterlijk 5 februari.
Bij onvoldoende aanmeldingen kan de cursus het startmoment verschuiven, of in zijn geheel worden afgelast.
Zodra je aanmelding is ontvangen, is het niet meer mogelijk om de aanmelding te annuleren zonder bijkomende kosten (tot mogelijk het totaalbedrag). De voorbereidingen zijn immers al getroffen en dus de kosten al gemaakt.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@vnpf.nl o.v.v. Cursus A.I. We delen in op volgorde van aanmelding.

PPO

Platform ACCT heeft van het ministerie OCW budget ontvangen om de culturele en creatieve sector de mogelijkheid te bieden om werkenden en werkzoekenden zich te kunnen laten ontwikkelen en bij te laten scholen. Dit kan nu middels het Programma Permanente Professionele Ontwikkeling (PPO, zie ook boven) dat Platform ACCT hiertoe heeft opgetuigd. Voor deze training krijg je een deel van de kosten vergoed.