Uitgestelde belasting betalen

7 april 2022

Vanaf vandaag, 7 april, ontvangen organisaties van de Belastingdienst brieven met een overzicht van te betalen uitgestelde belasting. 

Vanaf vandaag, 7 april, ontvangen organisaties van de Belastingdienst brieven met een overzicht van te betalen uitgestelde belasting. Daarom is het nu extra van belang voor organisaties om goed inzicht te hebben in de financiële situatie.

De Toekomstcheck?biedt organisaties snel inzicht in de liquiditeit van hun bedrijf komende twaalf maanden. Zo wordt ook duidelijk hoe het betalen van de uitgestelde belastingen hierin past.

Na ruim anderhalf jaar onzekerheid leek de Nederlandse economie weer in de lift te zitten. 
Veel bedrijven en organisaties hadden en hebben vooral één zorg: de organisatie overeind houden. Nadenken over de lange termijn schiet er bij velen bij in. Het is belangrijk om nu toch ook het vizier op de toekomst te richten. Daarbij is goed inzicht in de financiële situatie bij verschillende scenario's van groot belang. Daarom hebben MKB-Nederland en VNO-NCW samen met brancheorganisaties de Toekomstcheck ontwikkeld.

Wat biedt Detoekomstcheck.nl organisaties?

  • snel inzicht in de liquiditeit van het bedrijf nu en in de komende twaalf maanden;
  • een indicatie van de financiële liquiditeit in verschillende scenario's;
  • alles overzichtelijk in één persoonlijk dashboard;
  • direct tips bij de relevante scenario’s;
  • doorverwijzing voor persoonlijke begeleiding naar het Ondernemersklankbord.

Voor wie is de Toekomstcheck bedoeld?
De Toekomstcheck is vooral bedoeld voor organisaties in het midden- en kleinbedrijf. Vaak zijn zij de hele dag druk met de organisatie en werken ze sterk gedreven vanuit professie.