Urban muziek niet langer welkom op het Zomerfeest

27 augustus 2018

Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem heeft laten weten dat urban muziek niet langer welkom is op het Zomerfeest. Volgens de burgemeester trekt het muziekgenre van artiesten als Broederliefde te veel mensen aan. Dit vergroot volgens Melissant de kans op relletjes.

Tijdens de Zomerfeesten vorig jaar ontstond een klein aantal relletjes in de stad tijdens het optreden van Broederliefde. Mellissant stelt dat er door urban muziek meer kans is op onrust en dat zij daar niet op zitten te wachten in Gorinchem. De hulpdiensten hebben voor de burgemeester veiligheidsprofielen per muziekgenre opgesteld. Daar kwam volgens Melissant Urban niet gunstig uit. Melissant: “De Zomerfeesten zijn begonnen als een feest aan het einde van de zomer voor mensen uit de stad die niet op vakantie konden. Dat is wel iets veranderd, maar het is niet de bedoeling dat heel Nederland hierheen komt.”

Encore, de Hiphop & R&B Clubnacht in de Melkweg, reageerde op de actie van burgemeester Melissant door Gorkummers gratis te ontvangen op Encore Festival. “Gorinchem weigert hiphop, maar bij ons zijn de inwoners van Gorinchem meer dan welkom.”

Lees het volledige artikel over de beslissing van Burgemeester Melissant hier.