Bron

Rijksoverheid / RVO

Verduurzamen gebouw? 1 september 2e ronde DUMAVA Subsidie

17 mei 2023

In 2023 wordt de DUMAVA regeling opnieuw opengesteld. Deze regeling is bedoeld voor eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed, die graag hun gebouwen willen verduurzamen, om energieverbruik (en daarmee CO2-uitstoot) te verlagen en de gestelde klimaatdoelstellingen te behalen.

Ook voor de culturele en creatieve sector is dit een urgente opgave. Bij de eerste ronde, in oktober 2022, werd binnen 1 dag voor ruim € 300 miljoen subsidie aangevraagd, terwijl er 'slechts' € 150 miljoen beschikbaar was.

190 Miljoen

Gezien de overvraag bij de eerste ronde is besloten om al dit jaar (i.p.v. begin 2024) met een extra aanvraag ronde te komen. Dit keer is er € 190 miljoen euro beschikbaar, vanaf september kan er worden aangevraagd.

Website met checklists e.d.

Op deze website wordt zoveel mogelijk informatie gedeeld over de DUMAVA-subsidie, zodat je alle benodigde informatie snel en duidelijk in beeld hebt. Het aanvragen van de subsidie gebeurt bij de RVO. De subsidieaanvraag kan de nodige vragen  oproepen, de RVO kan jullie daarbij ondersteunen bij de aanvraag en bijbehorend energieadvies (daar worden overigens kosten voor gerekend).