Vier nieuwe oproepen Music Moves Europe!

31 mei 2018

Music Moves Europe is een initiatief van de Europese Commissie om de muzieksector te ondersteunen en versterken. Onlangs zijn vier oproepen gepubliceerd voor een aantal voorbereidende onderzoeken en projecten (de zogenaamde prepatory actions), die mogelijk interessant kunnen zijn voor partijen uit de Nederlandse muziekindustrie.

De focus van Music Moves Europe ligt op het vergroten van mobiliteit, het creëren van meer diversiteit in aanbod, de uitdagingen die gepaard gaan met digitalisering en de financiële positievan muziekprofessionals. Het initiatief bevindt zich in voorbereidende fase, en gaat, als alles goed gaat, in 2021 van start.  

De vier oproepen hebben te maken met nieuwe manieren van on- en offline distributie (deadline 10 sept 2018), onderzoek naar exportbeleid(deadline 29 juni 2018) een haalbaarheidsonderzoek voor de oprichting van een Europees onderzoeksinstituut voor de muzieksector (deadline 2 juli 2018) en een trainingsprogramma voor jonge muziekprofessionals(deadline 27 aug 2018).

Meer informatie over het initiatief en de prepatory actions kan hier gevonden worden.