Bron

UWV.nl

Visie werknemer op re-integratie voortaan vastleggen

22 juni 2023

Vanaf 1 juli 2023 is, naast jouw mening, ook de mening van je werknemer over diens re-integratieafspraken een vast onderdeel van het Plan van aanpak.

Ook als je afspraken aanpast in de (Eerstejaars)evaluatie voeg je de mening van je werknemer toe. Het toevoegen van de mening van de werknemer geeft meer inzicht hoe de werknemer tegen de re-integratie aankijkt. Daarnaast is het een versterking van diens rol in de eerste 2 ziektejaren. Ook is het de verwachting dat deze toevoeging leidt tot een grotere betrokkenheid van zowel werkgever als werknemer bij het re-integratieproces.

Wat betekent dit?

Vanaf 1 juli 2023 ben je verplicht de mening van de werknemer over de re-integratieafspraken vast te leggen in het Plan van aanpak en in de (Eerstejaars)evaluatie. Als je al een Plan van aanpak of (Eerstejaars)evaluatie hebt gemaakt, hoef je de mening niet toe te voegen. Dat is alleen nodig als je na 1 juli een wijziging in de afspraken maakt.

Meerdere periodes van ziekte

Zijn er meerdere periodes waarin de werknemer ziek was, maar waren er onderbrekingen van minder dan 4 weken? Dan telt het UWV de periodes bij elkaar op. Het kan zijn dat de eerste ziektedag daardoor voor 1 juli 2023 komt te liggen. Als je het Plan van aanpak of de (Eerstejaars)evaluatie na 1 juli opstelt, dan neem je de mening van uw werknemer daarin mee.

Aangepaste formulieren op uwv.nl

Op onze website vindt je vanaf 1 juli 2023 aangepaste formulieren ‘Plan van aanpak’ en ‘Eerstejaarsevaluatie’. Daarin is dan ruimte opgenomen voor de mening van de werknemer.