VNPF-leden genomineerd voor European Festival Awards 2018

15 november 2018

De shortlist voor de European Festival Awards (EFA) is deze week bekend gemaakt. Onder de genomineerden is  een aantal VNPF leden. 

In de categorie “Best Major Festival” zijn de festivals Concert at Sea, Lowlands en Pinkpop genomineerd. North Sea Jazz en WOO HAH! hebben een nominatie in de categorie “Best Medium-sized Festival”. In de categorie “Best Small Festival” is het festival Royal Park Live genomineerd. North Sea Jazz is ook genomineerd voor de categorie “Best Indoor Festival”. Lowlands en Pinkpop zijn beide genomineerd voor de categorie “Line-up of the Year.” 

De European Festival Awards werden opgericht in 2009 in co-operatie met Eurosonic Noorderslag, Festivals Awards Ltd en Yourope. De EFA’s zijn bedoeld voor Europese festivals en hun organisatoren, die een belangrijke bijdrage aan de maatschappij leveren.

De European Festival Awards telt 15 categorieën en erkent de prestaties van organisatoren en leveranciers in het veld en eerst de festivals en individuen die de grenzen verleggen op het gebied van gezondheid en veiligheid, sociaal bewustzijn, toekomstgericht denken en duurzaamheid.