VNPF: opnieuw geen perspectief na persconferentie

3 september 2020

Vanaf 1 september zouden er mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen worden aangekondigd, maar de besmettingscijfers geven daar nog geen aanleiding toe. Dit was dan ook aanleiding voor een extra ingelaste persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge dinsdagavond 1 september. 

Het kabinet presenteerde geen nieuwe informatie, wel wezen Rutte en De Jonge op het volhouden van de maatregelen. Opnieuw blijft meer perspectief voor podia en festivals uit en worden ze door met name 1,5 metermaatregelen beperkt in de exploitatie. 

Nachtprogrammering
De versoepelingen die per 1 juni zijn ingegaan, boden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor podia en festivals niet of nauwelijks. Door de beperkingen als zitplaatsen en niet dansen is er ook nog steeds geen nachtprogrammering mogelijk.  Er zijn wel gesprekken gaande tussen het nachtbelang, KHN en het Ministerie van EZK. VNPF houdt dit nauwlettend in de gaten. Gespreksonderwerp daarin is ook het verschil tussen 'gesubsidieerd' en 'niet-gesubsidieerd' (NOW geldt wel voor een directeur of directeur bestuurder, maar niet voor een dga van een commerciële club bijvoorbeeld).