VNPF-podiumleden MEZZ, De Pul, Gebouw-T en gemeente Roosendaal werken samen aan programma voor jongeren

29 augustus 2024

Poppodia MEZZ (Breda), De Pul (Uden), Gebouw-T (Bergen op Zoom) en gemeente Roosendaal maken gezamenlijk een start met speciale feesten voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar.

Deze feesten zijn bedoeld om jongeren op een veilige manier kennis te laten maken met het uitgaansleven. Tijdens deze feesten wordt geen alcohol geschonken. De podia programmeerden jarenlang diverse fris-feesten voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar. Na COVID is het aanbod met betrekking tot deze feesten veranderd, waardoor er een gat is ontstaan. De vier locaties zijn hier gezamenlijk ingesprongen. Uit gezamenlijk onderzoek is namelijk gebleken dat er bij de doelgroep behoefte bestaat aan de fris feesten.

Het belang van deze speciale feesten wordt ook onderstreept door de gemeente Roosendaal. Wethouder Evelien van der Star: “We vinden het belangrijk dat Roosendaal een aantrekkelijke stad is voor jongeren. Door het FRISFest spelen we in op de behoefte van de jeugd van 12 tot 16 die graag iets leuks te doen willen hebben in hun stad. Deze evenementen zijn meer dan alleen een bron van vermaak; ze bieden jongeren een veilige omgeving waar ze kunnen samenkomen, contacten kunnen onderhouden en nieuwe vriendschappen kunnen sluiten.”

 “Als wethouder zie ik het als mijn verantwoordelijkheid om activiteiten te organiseren die aansluiten bij de interesses van de jongere generatie. Dit draagt niet alleen bij aan het welzijn van de jeugd, maar versterkt ook de sociale cohesie binnen de gemeenschap.”

De samenwerking stopt niet bij het onderzoek. Het is de bedoeling van de podia om de feesten zoveel mogelijk tegelijk in de vier steden te laten plaatsvinden.

Volgens Casper Storm van ‘s-Gravesande, programmeur bij MEZZ in Breda, is FRISFest belangrijk: “Een plek of event voor jongeren onder de 18 om een avondje te feesten is noodzakelijk in elke stad. Op dit moment is er voor deze doelgroep niet veel te doen, we willen door FRISFest weer laten zien dat je op een leuke en veilige manier kan uitgaan met leeftijdsgenoten.”