VNPF verwelkomt Bridge Guitar Festival als nieuw lid

1 mei 2023

De VNPF mag deze week weer een nieuw lid verwelkomen: Bridge Guitar Festival Eindhoven. Welkom!

Bridge Guitar Festival is een initiatief van Muziekgebouw Eindhoven en Effenaar. Het festival is splinternieuw en beleeft deze maand haar eerste editie. "Een festival voor jong en oud, en voor iedereen die van muziek houdt."

Bridge is een genre- en disciplineoverstijgend, meerdaags gitaarfestival, uniek in zijn soort: van klassiek tot blues, van jazz tot rock, van flamenco tot pop, alles komt aan bod. Livemuziek speelt uiteraard een grote rol binnen BRIDGE, er zullen dan ook vele gitaristen afreizen naar het festival, maar daarnaast worden er volop workshops, masterclasses, een omvangrijke beurs, huiskamerconcerten, online activiteiten, ludieke programma’s in de buitenlucht, een talkshow genaamd Guitar Inside en educatie-onderdelen gepresenteerd.

En dat alles onder de noemer van een aantal pijlers: innovatie, educatie, participatie, inclusie en natuurlijk de grote gezamenlijke liefhebberij van de gitaar. Hiermee wordt er voldaan aan de behoefte binnen de gehele Brainport regio: verbinding, mét elkaar, vóór elkaar.

Naast enkele speciale concerten, waarvoor losse tickets gekocht moeten worden, is er van vrijdag 12 t/m zondag 14 mei een vrij toegankelijk stadfestival in het centrum van Eindhoven.  Verdeeld over de vijf locaties Café Wilhelmina, Altstadt, De Rozenknop, The Jack en de Kleine Zaal van Effenaar staan er op vrijdag en zaterdag artiesten op het podium. Op zaterdag en zondag komen er op het Wilhelmina- en 18 septemberplein nog twee buitenpodia bij.

https://bridgefestival.com/