VNPF verwelkomt Cinetol als nieuw lid

14 maart 2024

VNPF verwelkomt Cinetol als nieuw lid

Cinetol te Amsterdam is het nieuwste VNPF-lid. Welkom!

"Cinetol is een klein poppodium, broedplaats voor creatieven en een plek voor culturele programma's, bijeenkomsten en evenementen."

Cinetol bevindt zich in de Tolstraat in de Diamantbuurt in Amsterdam. Het is een cultureel centrum waar dagelijks mensen samenkomen; om te werken of gebruik te maken van de ruimtes, of als bezoeker van een concert of gast van de horeca. Het is een open gebouw met veel activiteit. Live-muziek is het kloppend hart van het geheel, verder werken er dagelijks zo’n twintig creatievelingen, die gebruik maken van de verschillende ruimtes in het gebouw. Zij vormen een community aan vaste huurders en gebruikers, van vormgever tot muzikant.

Cinetol is een klein poppodium met een capaciteit van 150 bezoekers en is ook een creatieve broedplaats met werkruimtes en repetitieruimtes. Daarnaast zit er de horecagelegenheid de Tolbar, een gezellig eetcafé met een groot terras. Het is een podium voor een zo groot mogelijke variatie aan genres: indie, lofi, electropop, (alternative) R&B, soul, hiphop, reggae, garage, rock, punk, postpunk, jazz, afrobeat, tropicália, club of een overloop, subcategorie of mix van deze genres.

Ook zijn ze actief in de buurt. Cinetol maakt deel uit van Cultuur Cluster Asscher. Dit is een samenwerkingsverband tussen CC Amstel (theater), IVKO School, OBA CC Amstel, Combiwel en Cinetol. Het Cluster organiseert culturele buurtgerichte projecten in De Pijp. Ook zaalverhuur is mogelijk.

Benieuwd naar Cinetol? Bezoek hun website: cinetol.nl