Bron

Voordekunst

Voordekunst lanceert het Creative Funding Leernetwerk

31 augustus 2023

Voordekunst lanceert het Creative Funding Leernetwerk

Voordekunst, het crowdfundingplatform voor de culturele en creatieve sector, lanceert in oktober 2023 het Creative Funding leernetwerk.

Het Creative Funding Leernetwerk is bedoeld voor professionals in de culturele sector: relatiemanagers, fondsenwervers, marketing managers en (zakelijk) directeuren. Iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van relatiebeheer met particuliere donateurs is welkom.

Waarom?
Kleine- tot middelgrote culturele organisaties willen de relatie met hun donateurs en publiek heel graag goed onderhouden – goed relatiebeheer levert immers blije donateurs en vaak meer giften op. Maar het is lastig om hier de kennis, tijd en capaciteit voor te vinden. Dit leernetwerk is dé plek voor culturele professionals om van en met elkaar te leren over relatiebeheer met particuliere donateurs.

Aanmelden
Aanmelden voor het leernetwerk kan tot 1 oktober 2023 via deze link.

Hoe ziet het leernetwerk eruit?
Deelname aan het leernetwerk bestaat uit twee onlosmakelijk verbonden componenten.

1. Kwartaal bijeenkomsten

  • Je wordt onderdeel van een sub-leernetwerk op basis van regio: Noord, Midden of Zuid. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 professionals per netwerk;
  • Jullie komen één dagdeel per kwartaal bijeen. Als lid ben je verantwoordelijk voor de inhoud van de bijeenkomst;
  • Thema’s die o.a. worden behandeld zijn: werving (eenmalig of structureel), communicatie richting donateurs, (meerjarige) strategie op het gebied van relatiebeheer met je donateurs;
  • De leden van het leernetwerk trekken zo’n drie jaar met elkaar op.

2. Crowdkeeping
Om crowdkeeping (continu relatiebeheer met je donateurs) te blijven waarborgen binnen het leernetwerk, zit er binnen het lidmaatschap 8 Professionele Ontwikkelingsuren van Creative Funding inbegrepen.

Denk hierbij aan het uitstippelen van een meerjarige strategie, een opzet voor het communicatieplan, doelgroepanalyse en Case for Support, opzet voor een Crowdkeeping Journey en het opstellen van berichten richting donateurs.

Kosten?
Dit jaarlidmaatschap kost € 2.100 excl. btw. Voor deelname aan het leernetwerk kun je beroep doen op het Werktuig voor Ontwikkeling PPO, waarbij ⅓ van de kosten wordt gematched door PPO. Dit betekent dat je als instelling / professional maar € 1.400 betaalt voor je lidmaatschap. De aanvraag loopt via www.werktuigppo.nl, bij interesse ondersteunt Voordekunst hierbij. Voor instellingen die zijn aangesloten bij het Sociaal Fonds Podiumkunsten is het mogelijk om een aanvraag te doen om 70% van de kosten vergoed te krijgen.

Presentatie tijdens Congres Podia Festivals Evenementen
Op maandag 18 september geeft Voordekunst ook een presentatie over het Creative Funding Leernetwerk tijdens het Congres Podia Festivals Evenementen in TivoliVredenburg. Registreren voor het Congres kan hier.